easyworx logo
  1. nieuwsnieuws
  2. 4 tips-voor-het-maken-van-jouw-cv

4 tips voor het maken van jouw cv

werkzoekende

Gepubliceerd op 4/30/2020

Middels een cv kan een werkgever in één oogopslag een beeld krijgen van jouw loopbaan. Maar hoe maak je nou indruk met jouw cv? Besteed hier voldoende aandacht en tijd aan, want er zijn een hoop andere mensen die net als jij die ene droombaan willen.

Wees relevant

Heb je op je 16e gewerkt als vakkenvuller bij de Albert Heijn? Maar solliciteer je op een vacature als verpleegkundige? Dan is de werkervaring die je hebt opgedaan bij de supermarkt niet heel relevant. Wat we hiermee willen zeggen is dat je enkel je werkervaring benoemt dat relevant is voor de functie waar je op solliciteert. Zoek je naar een carrièreswitch? Het is dan wel belangrijk om je eerdere werkervaring te benoemen. Licht toe in je brief waarom je graag in een andere sector wilt werken.

Houd het kort en bondig

Zorg ervoor dat je niet teveel de diepte in gaat. Zoals we dus al aangegeven hebben, heeft een cv als doel dat een werkgever in één oogopslag een beeld krijgt van jouw loopbaan. Geef een toelichting bij een functie of een opleiding van maximaal drie zinnen. De rest kan je altijd nog toelichten tijdens een sollicitatiegesprek.

Benoem je skills

Ben je ambitieus, eerlijk, leergierig en ondernemend? Benoem je sterkste punten in je cv. Door deze karaktereigenschappen te noteren, krijgt de werkgever meteen een goed beeld van wie je bent.

Opmaak

Je wil natuurlijk wel goed voor de dag komen met je cv. Tegenwoordig hoef je geen grafisch designer te zijn voor de opmaak van jouw cv. Online zijn er heel veel tools die je kunt gebruiken om een cv op te maken, denk bijvoorbeeld aan Canva. Kies je favoriete template en vul de belangrijkste informatie in, zoals relevante opleidingen, cursussen en werkervaring. Daarnaast raden we je altijd aan om je cv ook altijd even te laten checken op spelling en de totale look. Zo weet je zeker dat je iets stuurt wat in orde is.