easyworx logo
  1. nieuwsnieuws
  2. gemakkelijk personeel-vinden-het-kan-echt

Gemakkelijk zelf personeel vinden? Het kan echt!

werkgever

Gepubliceerd op 3/11/2020

Personeel vinden en behouden is één van de grootste uitdagingen voor ondernemers in deze tijd. Personeelstekort en steeds veranderende wetgeving zorgen ervoor dat bedrijven worden belemmerd in hun groei. De overheid maakt flexibele contracten daarbij ook nog eens duurder. Zelf personeel vinden is en blijft het goedkoopst, maar kost ondernemers veel tijd.

De feiten:    

  • 75% van de werkgevers heeft problemen met het invullen van vacatures.

  • Het vervangen van een vertrekkende medewerker kost circa 20% van het jaarsalaris.

  • De invoering van de WAB begin dit jaar maakt flexibele contracten duurder dan vaste.

Ondernemers met de handen in het haar

"We zien steeds meer klanten die met de handen in de haren zitten over hun personeel. Het wordt lastiger om zelf personeel te vinden en een uitzendbureau vindt men vaak te duur. Daarbij komt dat men heel graag de personeelsadministratie wil uitbesteden, maar zijn klanten niet altijd op de hoogte van de mogelijkheden in de nieuwe wetgeving.” Rianne Vink, sales manager voor easyworx in de regio Oost Nederland, legt uit. Gelukkig heeft easyworx nu een passende oplossing voor al die ondernemers, met name in het midden- en kleinbedrijf.

Easystaffer maakt het vinden van mensen makkelijker

“Sinds 2019 is er easystaffer. Een tool die het vinden van personeel eenvoudig maakt. De tool helpt je met het vinden van personeel, bijvoorbeeld doordat je vacatures met één klik op je sociale mediakanalen en meerdere vacaturebanken plaatst. Zo vergroot je de kans dat je iemand vindt. Solliciteren is makkelijk, zowel online als met het via de tool te bestellen drukwerk met handige qr-code. Alle reacties komen op één plek binnen in je easystaffer inbox. Kun je ondanks alles niet voldoende mensen vinden? Dan kunnen onze recruiters ondersteunen.” Rianne denkt dat veel ondernemers geholpen zijn met deze tool. Waarom?

Proberen is gratis, no cure no pay

"Het gebruik van de tool is gratis. Je gaat pas betalen als je iemand wilt aannemen. Dan betaal je een kleine opslag per uur. Die opslag is een stuk lager dan het gemiddelde tarief van een uitzendbureau, waardoor de tool voor vrijwel iedereen bruikbaar is. De medewerker kan bijvoorbeeld als payroll- of uitzendkracht aan de slag, of direct zelf in dienst treden bij de klant. We bepalen samen welke werkwijze het beste bij de klant past.”

Easystaffer is er dus voor alle ondernemers die op zoek zijn naar een efficiënte manier om personeel te vinden én te houden. Easystaffer vergemakkelijkt het vinden van de juiste medewerkers en regelt daarna alles. Van contract tot loonbetalingen en afdrachten van premies en belastingen. Je bepaalt zelf hoe je werkt en betaalt daardoor nooit te veel.

Geïnteresseerd? Kijk eens op easyworx.nl/easystaffer of neem contact op met Rianne Vink via 0570 850 550.

Easystaffer is een dienst van easyworx, zusterbedrijf van payroll select.