easyworx logo
  1. nieuwsnieuws
  2. social media-vacature-vervullen

Wat kunnen social media betekenen bij het vervullen van jouw vacatures?

werkgever

Gepubliceerd op 6/16/2020

Social media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van heel veel mensen. Doordat je via social media heel veel mensen kunt bereiken kun je dit ook zeker inzetten bij het werven van nieuw personeel. Maar hoe pak je dit nou het beste aan?

Vacatures delen

Allereerst zijn social media een mooie manier om jouw vacatures onder de aandacht te brengen. Zo kun je jouw huidige doelgroep bereiken door organische berichten te delen via Facebook en LinkedIn, maar kun je ook een nieuwe doelgroep bereiken. Dit kan je bereiken door te adverteren met jouw berichten. Target de doelgroep die jij wenst te bereiken en breng zo de vacatures extra onder de aandacht. Bij LinkedIn is het mogelijk om je vacatures dertig dagen lang te laten tonen bij passende kandidaten.

Personen benaderen

LinkedIn is ook het perfecte medium om personeel te werven. Heel veel professionals zijn actief op LinkedIn en daardoor ook benaderbaar. LinkedIn biedt diverse zoekfuncties waardoor je specifiek op zoek kunt gaan naar talentvolle kandidaten om jouw openstaande vacature te vervullen. Je hoeft maar een aantal zoektermen in te vullen, waarna er een lijst met personen in beeld verschijnt. Ideaal! Zo hoef je niet eerst een hele lijst met cv’s door te spitten bij de zoektocht naar een geschikte werknemer. Het benaderen gaat trouwens erg eenvoudig door een bericht te sturen in de chat.

Vraag je netwerk om hulp

Heb je een leuke vacature openstaan? Vraag dan je netwerk om hulp. Door jouw bericht te delen, bereik je gratis weer een grotere doelgroep. Mocht je echt al lang op zoek zijn naar een nieuwe werknemer, maar mocht dit niet lukken dan kan het ook helpen om een beloning te geven aan de persoon met de gouden tip. Wedden dat iedereen zo wel met je meedenkt!

Aan de slag met social media

Kortom: social media gebruiken is erg waardevol als je jouw vacatures wil vervullen. Probeer eens bovenstaande tips uit en ontdek welke werkwijze het meest effectief is voor jouw bedrijf. Succes!