easyworx logo
  1. nieuwsnieuws
  2. tips voor-een-succesvol-sollicitatiegesprek

Tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

werkzoekende

Gepubliceerd op 5/27/2020

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Een goede eerste indruk maak je maar één keer, dus het is belangrijk dat jij jezelf zo goed mogelijk presenteert. Wij geven je een aantal handige tips voor je sollicitatiegesprek zodat je goed voor de dag komt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je het gesprek hebt is het belangrijk dat je het fijne weet van het desbetreffende bedrijf. Bekijk de website van het bedrijf en ontdek meer over de diensten en de bedrijfscultuur. Vergeet ook niet om nog eens de vacature en je brief nogmaals door te lezen. Het is waarschijnlijk al weer even geleden dat jij hebt gesolliciteerd, dus bedenk goed wat je hebt gezegd en wat de functie inhoudt. Verder raden we je ook zeker aan om een aantal vragen voor te bereiden die je wilt stellen. Wat wil jij nou eigenlijk weten over de baan en het bedrijf?

Dresscode

Neem altijd even een kijkje op de website van het bedrijf om zo te ontdekken wat de dresscode is. Bij een accountantskantoor kun je zeker in pak aankomen, terwijl je dit voor een baan in de zorgsector niet hoeft te doen.

Kom op tijd

Het is een echte no go als je te laat komt bij een sollicitatiegesprek. Zorg er dus altijd voor dat je ruim op tijd bij het bedrijf bent. Loop eventueel eerst nog even een rondje in de buurt en ga tien tot vijf minuten van tevoren naar binnen. Veel te vroeg aanwezig zijn dat raden we je ook af. Mensen verwachten je op een specifiek tijdstip en als je veel te vroeg of veel te laat bent dan loopt hun planning in de soep.

Wees jezelf!

Het is belangrijk om altijd jezelf te zijn. Als jij je voordoet als een ander dan zul je uiteindelijk wel door de mand vallen. Daarbij wil je natuurlijk zelf ook graag werken in een bedrijf waar jij jezelf kunt zijn. Heel veel succes met het solliciteren en hopelijk vind je snel jouw droombaan!