easyworx logo
  1. nieuwsnieuws
  2. wat levert-referral-recruitment-jou-op

Wat levert referral recruitment jou op?

werkgever

Gepubliceerd op 2/14/2020

Er zijn veel manieren om nieuwe collega’s te werven. Zo kun je je vacature bijvoorbeeld uitzetten op vacaturesites, via social media of door middel van advertenties. Maar de bron die vaak de meest geschikte mensen aanlevert wordt vaak over het hoofd gezien: referral recruitment. Wat is referral recruitment en wat kan het jou opleveren?

Wat is referral recruitment? Referral recruitment. Het klinkt als een leuk woord voor scrabble, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een belangrijke manier van werving. Referral recruitment is een wervingsmethode waarbij je jouw medewerkers aanmoedigt om geschikte kandidaten aan te dragen voor openstaande vacatures. In veel organisaties krijgt de medewerker die iemand heeft aangedragen die ook daadwerkelijk wordt aangenomen een kleine beloning in de vorm van een bonus of een cadeaubon.

Wat zijn de voordelen van referral recruitment?-         

  • Betere kwaliteit van kandidaten

Veel organisaties krijgen via referral recruitment betere kandidaten aangedragen. Jouw medewerkers kijken in hun eigen netwerk wie geschikt zou zijn voor de functie. Hij of zij benadert diegene en zorgt ervoor dat die persoon enthousiast wordt over de functie én jouw bedrijf. Jouw medewerkers benaderen geen personen van wie zij denken: ‘deze persoon zou echt niet bij onze organisatie passen’ of ‘deze persoon heeft niet de kwaliteiten voor de openstaande functie’. Ze benaderen alleen personen waarvan ze echt het gevoel hebben dat ze geschikt zijn voor de functie en bij jouw organisatie passen. Hun eigen reputatie staat immers ook op het spel!

  •   Lager verloop

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat medewerkers die via referral recruitment bij een organisatie zijn gaan werken langer blijven dan gemiddeld. Dat geldt overigens ook voor de medewerker die iemand heeft aangedragen. Referral recruitment zorgt dus voor een lager verloop bij nieuw én bestaande medewerkers. Win-win!

  • Lagere kosten

Bij referral recruitment hoef je geen geld uit te geven aan dure advertenties op social media of het plaatsen van jouw vacature op dure vacaturebanken. Hoewel veel organisaties medewerkers wel een soort bonus geven als zij ervoor zorgen dat iemand uit hun netwerk wordt aangenomen, ben je over het algemeen wel minder geld kwijt.

Zoals je kunt zien kan het toepassen van referral recruitment veel voor jou organisatie opleveren, mits het goed wordt opgezet en bijgehouden. Easystaffer kan je helpen bij jouw referral recruitmentstrategie. Door het plaatsen van een vacature op jouw easystaffer kunnen medewerkers hun netwerk gemakkelijk attenderen op de openstaande functie. Kandidaat aangenomen? Vergeet dan niet jouw medewerker te belonen!