easyworx logo
  1. nieuwsnieuws
  2. zo schrijf-je-een-goede-vacaturetekst

Zo schrijf je een goede vacaturetekst

werkgever

Gepubliceerd op 6/4/2020

Met een goede en duidelijke vacaturetekst zorg je ervoor dat de juiste mensen solliciteren op jouw openstaande vacature. Maar hoe pak je het schrijven van een vacaturetekst nu het beste aan? Wij leggen je er graag meer over uit.

Hoe wil de sollicitant aangesproken worden?

Allereerst is het belangrijk dat jij je doelgroep kent. Waarschijnlijk heb je zelf al een hoop punten die je wil delen in de vacature. Wij raden je aan om hier kritisch naar te kijken. Wat wil een sollicitant weten? Ken je doelgroep. Beschrijf dus hoe een werkdag eruitziet, wat de baan inhoudt en welke arbeidsvoorwaarden er gelden.

Wees onderscheidend

Wees ervan bewust dat mensen die op zoek gaan naar een nieuwe baan niet alleen jouw vacature bekijken. Vaak nemen ze ook een kijkje op websites van concurrenten. Daarom is het belangrijk om te benoemen wat het werken bij jouw organisatie nou zo uniek maakt. Wees dus onderscheidend, want zo trek je de aandacht van de werkzoekende.

Kies voor een geschikte functienaam

Wanneer mensen zich aangesproken voelen door de functietitel die staat aangegeven bij de vacature klikken ze door. De functienaam voor een vacaturetekst is van groot belang van de vindbaarheid van de vacaturetekst. Maak dus gebruik van de meest gangbare functietitels. Je kunt eventueel gebruikmaken van de tool Google Trends om te ontdekken op welke functienamen er veel wordt gezocht.

Vermijd clichés

Besteed aandacht aan het schrijven van een vacaturetekst. Wees creatief en vermijd clichés. Kopieer dus niet elke vacature en verander een aantal woorden, maar schrijf unieke teksten die lekker weglezen. Kost misschien iets meer tijd, maar dit win je absoluut terug.

Lengte

Ook de lengte van de vacaturetekst heeft invloed op hoeveel mensen reageren op de vacature. Je wil de lezer niet wegjagen met een te lange tekst, maar je wil wel graag zo duidelijk mogelijk zijn. We raden je aan om maximaal één A4-tje te schrijven. Wees beknopt, maar toch duidelijk. Geef de sollicitant ook altijd de mogelijkheid om bij vragen contact op te nemen.